Motto týdne: Láska je ze všech vášní nejsilnější, neboť útočí současně na hlavu, srdce i tělo. Voltaire

Proč je italská kuchyně jednou z nejzdravějších na světě?

20.8.2020

Když se řekne italská kuchyně, většina si vybaví kvalitní těstoviny a pravou italskou pizzu. Pokrmů, které si můžete z této kuchyně vychutnat, je však mnohem více.

Jednoduše řečeno, italská jídla mají vynikající chuť, jsou zdravá, na jejich přípravu není třeba mnoho času a nestojí, až na výjimky, moc peněz. Proto je tak oblíbená ve světě, i v České republice. Samotná filozofie italského vaření je jedinečná. Je třeba zachovat původní chuť každé jednotlivé suroviny, kterou používáte,s maximálním důrazem na čerstvost.

V italské kuchyni se odráží jak klimatické podmínky země, které umožňují pěstovat rozmanité druhy ovoce a zeleniny, tak i geografická poloha. Moře je bohatým zdrojem ryb a mořských plodů, které tak přirozeně zapadají do jídelníčku. Díky teplému počasí a úrodné půdě se daří pěstování rajčat, paprik, oliv, chřestu, lilků, okurek i artyčoků. Velmi oblíbené jsou rovněž kapary.

Těstoviny

Typickou italskou přílohou jsou těstoviny, kterým se v Itálii říká „pasta“. V Itálii je v současnosti známo na 400 druhů těstoviny nejrůznějších tvarů. Italské těstoviny se vždy vaří způsobem “al dente” a je možné rozdělení na dva druhy - čerstvé a sušené.

Tip: Kvalitní čerstvé těstoviny nemusíte mít pouze na dovolené. V Brně můžete využít služeb těstoviny Brno Carusoa ochutnat Itálii i u vás doma.

Pizza

Po celém světě proslavila Itálii především pizza, jejíž základ se připravuje z mouky, kvasnic, soli a olivového oleje. Na něj se pakmohou dát v podstatě jakékoliv suroviny dle konkrétní chuti – rajčata, mozzarella, šunka, špenát atd.

Tip: Pizzu jako na dovolené si můžete dopřát i v Brně. Z mnoha druhů s doručením až k vám před dveře můžete vybírat na stránkách pizza Brno Caruso.

Risotto

Toto klasické italské jídlo se připravuje z rýže vařené ve vývaru, do které se přidá maso, nebo ryba a zelenina. Pro přípravu italského rizota je zapotřebí kulatozrnnárýže s nízkým obsahem škrobu, která dobře absorbuje tekutiny a rozkládá škrob. Povaří se ve směsi cibule nebo česneku s máslem nebo olivovým olejem. Dále se přidá bílé nebo červené víno a poté postupně vývar.

Carpaccio

Jedná se o předkrm připravovaný ze syrového masa (hovězí, telecí, zvěřina), nebo z ryby (losos, tuňák). Maso se krájí na tenké plátky a podává se pokapané citrónem, olivovým olejem a je dochuceno čerstvě mletým pepřem, případně různými studenými omáčkami, parmezánem apod.

Zpět na výpis článků






Partneři

Smích léčí a proto si přečtěte web plný anekdot, fórů, smíchu a nejlepších vtipů Vysmatej.cz

Avon katalog k prohlédnutí.

Pro cestování do zahraničí i po ČR doporučujeme sjednat výhodné cestovní pojištění online. Využijte online sjednání a porovnání cestovního pojištění.

K čemu je dobrý rybí tuk?

Zkuste https://www.testy-zkusenosti.cz/

Rádi Vám poradíme v poradně - online. Poradí i Bezvarady.eu.

Zapomeňte na každodenní stresy a vydejte se objevovat krásy přírody i lidské šikovnosti prostřednictvím webu ceskoslovensko.CZ. V jeho nabídce zaujmou například komfortní penziony, ve kterých se budete cítit jako doma. Působivý hradní komplex, národní park Podyjí a také Cestu za Znojemsko víny vám přiblíží ubytování Znojmo. Hlubokými lesy, rozlehlými loukami i pestrými možnostmi sportu a turistiky se naproti tomu chlubí ubytování Šumava.


Léčíme se zeleninou, ovocem a bylinkami