Motto týdne: Láska je ze všech vášní nejsilnější, neboť útočí současně na hlavu, srdce i tělo. Voltaire

Kuchyně



Partneři

Smích léčí a proto si přečtěte web plný anekdot, fórů, smíchu a nejlepších vtipů Vysmatej.cz

Avon katalog k prohlédnutí.

Pro cestování do zahraničí i po ČR doporučujeme sjednat výhodné cestovní pojištění online. Využijte online sjednání a porovnání cestovního pojištění.

K čemu je dobrý rybí tuk?

Zkuste https://www.testy-zkusenosti.cz/

Rádi Vám poradíme v poradně - online. Poradí i Bezvarady.eu.

Vířivky pro celoroční provoz. Zlepšete si zdraví a relaxujte v pohodlí domova. Vířivky Villeroy & Boch. Úsporné, zateplené, laminátové, vč. termokrytu. Nesrovnatelná kvalita oproti nafukovacím vířivkám. Vybírejte z celoročních venkovních vířivek Villeroy & Boch nebo Jacuzzi®



Vaříme zdravě - z jáhel

20.10.2010
jáhlové jídlo
Pokud se alespoň minimálně zajímáte o zdravý životní styl, jistě vám neunikla poměrně rozšířená obilovina, ze které je možno tvořit desítky receptů na sladký i slaný způsob. Jáhly jsou loupaná žlutá zrnka prosa obecného – latnatého (Panicum miliaceum). V našem podnebném pásu se jedná o velmi rozšířenou obilovinu, která byla ale přivlečena z Asie díky kočovným kmenům před několika stovkami let.

Palačinky stokrát jinak

13.10.2010
palačinky
Palačinky jsou velmi oblíbeným pokrmem nejen u nás, ale i po světě. Kdo by neznal jednoduchou, rychlou a levnou pochoutku, která se dá navíc připravit na nespočet způsobů. Palačinky nevyžadují náročnou přípravu a směle nahradí jak bohatou snídani, tak prvotřídní oběd. Ve Francii dovedli úpravu palačinek (takzvaných crépes) k naprosté dokonalosti.

Tajemství kuchyně Jamieho Olivera

8.10.2010
Vyhlášený britský kuchař Jamie Oliver nejenže vede pořad v televizi, má oficiální webovou stránku, a dokonce vlastní magazín a spoustu fanoušků, a hlavně oplývá úžasným množstvím skvělých a neotřelých nápadů na recepty. Tento světoznámý kuchař – a také trochu komik – sklízí všeobecné uznání a pokud sledujete jeho pořady či čtete jeho knihy, pochopíte proč. Jamie Oliver si na nic nehraje, jeho recepty jsou přístupné všem...

Potěšení z kávy

11.8.2010
Pořádné kafe je součástí našeho bytu stejně jako židle nebo postel. Ač se to zdá jako nepřiměřené srovnání, pravdou zůstává, že v oblíbenosti nápojů káva zkrátka vede. Když přijde návštěva, obvykle první otázka směřuje k tomu, zda si přeje kávu. Klasickému turku, ke kterému stačilo pár zrn a horká voda, už odzvonilo. 

Tiramisu aneb La dolce vita

20.7.2010
V našich zeměpisných šířkách snad nenajdeme člověka, který by neznal tiramisu – proslulý italský dezert. Pokud jste tuto sladkou dobrotu již někdy ochutnali, určitě jste se do tiramisu zamilovali na první ochutnání. Vypěstovali jste si na tuto italskou pochoutku závislost a již nyní se nemůžete dočkat na letní dovolenou, kdy si ho budete moci dopřávat k snídani? My máme pro vás řešení.

Pomelo - ovocný hit sezóny

29.6.2010
Jistě jste v poslední době zaznamenali na trhu velké kulaté ovoce podobné grepu. Zprvu jste je možná ignorovali, jako všechno ostatní exotické ovoce, jehož hvězda na krátký čas zablikala a poté opět zmizela v temnotách. Pak ovšem nabyla vrchu vaše zvědavost, okusili jste jednou a už jste na něj nedali dopustit. S pomelem je tomu zkrátka jinak. Jeho hvězda stoupá výš a výš. A česká veřejnost si tento druh ovoce jednoduše zamilovala.

Palačinky stokrát jinak

28.5.2010
Palačinky jsou velmi oblíbeným pokrmem nejen u nás, ale i po světě. Kdo by neznal jednoduchou, rychlou a levnou pochoutku, která se dá navíc připravit na nespočet způsobů. Palačinky nevyžadují náročnou přípravu a směle nahradí jak bohatou snídani, tak prvotřídní oběd. Ve Francii dovedli úpravu palačinek (takzvaných crépes) k naprosté dokonalosti. Ovšem ani vy nemusíte zůstat pozadu!

Zasaďte si topinambury

7.5.2010
Zahrádky jsou jako stvořené k pěstování domácí zeleniny a ovoce. Nejenže jsou domácí produkty zdravější a chutnější než jejich kupované ekvivalenty, navíc neobsahují tolik zavrhovaná "éčka" a konzervační látky. Pro někoho navíc může být okopávání záhonku příjemnou relaxací po pracovním týdnu stráveném za stolem u počítače.

Vaříme zdravě - z jáhel

30.4.2010
Pokud se alespoň minimálně zajímáte o zdravý životní styl, jistě vám neunikla poměrně rozšířená obilovina, ze které je možno tvořit desítky receptů na sladký i slaný způsob. Jáhly jsou loupaná žlutá zrnka prosa obecného – latnatého (Panicum miliaceum). V našem podnebném pásu se jedná o velmi rozšířenou obilovinu, která byla ale přivlečena z Asie díky kočovným kmenům před několika stovkami let.

Strana: 1 | 2 | 3 | 4 |
blog comments powered by Disqus